26 Şubat 2015 Perşembe

Sabetayist Olduğu Varsayılan Aileler.

EĞİTİM VE YAHUDİLER


·Kemal GÜRÜZ: YÖK Başkanı

·Kemal ALEMDAROĞLU: Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü

·Seha TİNİÇ: KOÇ Üniversitesi Rektörü

·Erdoğan TEZİÇ: YÖK başkanı

·Lale DURUİZ: Bilgi Üniversitesi Rektörü

·İlter TURAN: Bilgi Üniversitesi Eski Rektörü

· Sabih TANSEL: Boğaziçi Üniversitesi Rektörü

·Üstün ERGÜDER: Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü

·Tunç EREM: Marmara Üniversitesi Rektörü

· Mahir TOKAY: Guzel Sanatlar Akademisi'nin kurucusu

· Fevziye HANİM: Isik Lisesi'nin kurucusu


BASIN VE YAHUDİLER

· Fazli Necip Bey: Yeni Asir'in Kurucusu

· Dinc BİLGİN: Sabah Gazetesinin Kurucusu

· Erol ve Sedat SİMAVİ: Hurriyet gazetesi'nin sahipleri

· Ahmet Emin YALMAN: Vatan gazetesinin kurucusu

· Abdi IPEKÇİ: Milliyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni

· Ferit SAHENK: NTV'nin Sahibi


DEVLET VE YAHUDİLER

· Rahşan ECEVİT: Bülent Ecevit'in karisi

· Tansu ÇİLLER: Eski Başbakan

· Kemal DERVİŞ: Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı

·Mustafa SUPHİ: Türkiye Komünist Partisinin Kurucusu

·Sevinç İNÖNÜ: Erdal İnönü'nün Karısı

·Şükrü Sina GÜREL: Devlet Eski Bakanı

·Behice BORAN: Türkiye İşçi Partisi Eski Genel Başkanı

·Sabih KANADOĞLU: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı

·Gazi ERÇEL: Merkez Bankası Eski Başkanı

·Faik ÖZTRAK: Hazine Müsteşarı

·Tacan İLDEM: Cumhurbaşkanlığı Sekreteri

· Fatin Rustu ZORLU: Menderes Hukumeti'nde Bakan

· Dr. Sefik HÜSNÜ: Cumhuriyet Tarihinin İlk Sosyalistlerinden

· Feriha SANERK: İlk Kadin Emniyet Müdürü

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ VE YAHUDİLER

·ÇYDD: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği

· ÇEV: Çağdaş Eğitim Vakfı

·TÜSİAD: Türkiye İş Adamları Derneği

·YASED: Uluslar Arası Yatırımcılar Derneği

·TESEV: Türkiye Ekonomik Ve Sosyal Etüdler Vakfı

------------------------------------------------------------------------
· ADD: Atatürkçü Düşünce Derneği
Gazetemiz yazarlarından Yakup Almelek'in sözlerini yazdığı, oğlu Alper Almelek'in bestesini yaptığı marş, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) resmi marşı olarak kabul edildi. (24 Ekim 2001 - ŞALOM)


SANATÇILAR VE YAHUDİLER
·Leyla GECER: Dunyaca unlu soprano

·Cemil İPEKÇİ: Unlu Modaci

·Dede Cemil İPEKÇİ: Turkiye'de Ilk sinemanin kurucusu


·Halide Edip ADIVAR: Yazar

· Orhan PAMUK: Yazar
BU DOSYADA BULUNAN HERKESİN ANALİZİ YAPILACAĞIM

SIYASET: Tansu Çiller ve esi Özer Uçuran, Rahsan Ecevit (her iktidar döneminde ve özellikle 1974'te cemaatin devlet içinde güçlenmesini saglamis çok önemli bir isimdir), Erdal Inönü'nün esi Sevinç Inönü (Sohtorik'lerden), DTP'nin basina geçirilen Mehmet Ali Bayar, Ismail Cem (dedelerinden biri hahamdir), Kemal Dervis, Sükrü Sina Gürel, Bülent Tanla, Sefa Sirmen, Hüsamettin Özkan'in dünürü Erdogan Alkin, Cem Uzan'in esi Alara Koçibey, Altan Öymen, eskilerden Haluk Bayülgen, Barlas Küntay, Hayrettin Erkmen, Ahmet Isvan yahudi asillidir. Ayrica komünizmin Türkiye'deki ilk öncüsü Mustafa Suphi, 80 öncesi komünist liderlerden Mehmet Ali Aybar ve Behice Boran, günümüzden Ercan Karakas da sabetaycidir.Cemaatte 'kendinden menkul bir mesih bozuntusu' olarak görülen Ilgaz Zorlu bu çekişmede Kapancılar adına çalışmaktadır (Zorlu'nun tüm ifşaatlarına rağmen hala öldürülmemiş olmasının bir sebebi bu, diğeri de ölümünün kamuoyunun ilgisini tamamen sabetaycılık konusu üzerine yoğunlaştıracak olması tehlikesidir). Cem Boyner'in YDH'si ve Ismail Cem'in YTP'si basarisizliga ugramis birer sabetayci insiyatiftir.
DISISLERI: Disisleri cemaatin is dünyasiyla birlikte en güçlü oldugu alandir. Disisleri bakanlarimizin ve diplomatlarimizin önemli bir kismi yahudi asillidir. Ismail Cem, Sükrü Sina Gürel, Ilter Türkmen, Emre Gönensay, Coskun Kirca, Onur Öymen, Kaya Toperi, Zeki Kuneralp, Özden Sanberk, Yalim Eralp, Filiz Dinçmen yahudi asillidir. Bu diplomatlar emekliliklerinden sonra medya tarafından uzman ve kanaat önderi olarak sunulmaktadır.

SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERI: ÇYDD ve ÇEV tamamen sabetayci insiyatifle kurulmus sivil toplum örgütleridir. ADD (Atatürkçü Düsünce Dernegi) Atatürk'ün bir araç olarak kullanilmasi amaciyla cemaat tarafindan kurulmustur. Üç onur kurucusundan biri Kapancilar kolundan Münci Kapani'dir ki diger iki onur kurucusundan da en az birinin cemaatten oldugunu saniyorum, ayrica dernegin 1. numarali kurucusu kayitlarda Hifzi Veldet Velidedeoglu olarak geçer ki kendisi sabetaycıdır. Gazeteciler Cemiyetinin son iki baskani Nezih Demirkent ve Nail Güreli yahudi asillidir. TÜSIAD da yari yahudi-insiyatifli bir kurumdur. YASED baskani Faruk Yöneyman da sabetaycidir. Cemaatin en güçlü ve kamuoyunu yönlendirmede en çok umut baglanan sivil toplum örgütü TESEV'dir ki 16 yönetim kurulu üyesinden benim tanidigim su isimler yahudi asillidir: Özden Sanberk, Yilmaz Argüden, Can Paker, Üstün Ergüder, Ilter Turan, Ilter Türkmen, Ersin Kalaycioglu. Ayrica yahudi olan Ishak Alaton da (Ishak bey'in digerlerinin aksine nüfus kagidinda da musevi yazar, yani sabetayci degildir) bu vakfin yönetim kurulu üyelerinden biridir. Bu tür sivil toplum örgütleri kurulurken, yönetime adam seçerken ne olur ne olmaz diyerek kadronun tamamen sabetayci olmamasina özen gösterilir. Diger üyeler mason localarinin sabetayci olmayan üyelerinden, aparat diyebilecegimiz baglasiklardan ve sempatik isimlerden seçilir. Ahmet Salih İlkorur gibi Hür ve Kabul Edilmis Masonlar Büyük Locasi'nin merhum büyük üstadi Sahir Talat Akev de sabetayciydi (yerine geçen Demir Savasçin kendisi gibi sabetayci olan Can Atakli'nin kayinbiraderidir). Mimar Sinan Locasi'nin eski üstadi muhteremi Resat Atabek, yine üstadi azamlardan Cumhur Ferman da sabetaycilardandir. Masonluk bugün cemaatin organize olmasinda çok önemli bir islev görürken sivil toplum örgütlerimiz de medyayla birlikte kamuoyunun istenildigi yönde olusturulmasina hizmet etmektedir.

BASIN: Cumhuriyetin kurulusundan beri Türkiye'de basin sabetayci güdümlü olmustur. Ahmet Emin Yalman, Sedat Simavi, Haldun Simavi, Abdi Ipekçi, Zekeriya Sertel yahudi asillidir. Sabah ve ATV'nin sahibi Dinç Bilgin yahudi asillidir. Bu grubun hemen bütün önemli isimleri yahudi asillidir; Güngör Mengi, Ruhat Mengi, merhum Gülçin Telci, Murat Birsel, Okay Gönensin, Levent Tüzemen, Ilker Sarier, Sedat Sertoglu, Ercan Arikli vs. NTV'nin sahibi Ferit Sahenk (Dogus grubu) yahudi asillidir (NTV bugün cemaatin Can Paker ve TESEV güdümlü programlarla kamuoyunu yönlendirdigi en önemli TV'dur). Dünya gazetesinin kurucusu Nezih Demirkent ve genel yayin yönetmeni Osman Arolat sabetaycidir. Milliyet, Hürriyet, Radikal, Posta, Kanal D ve CNNTürk'ün sahibi Dogan grubu ve Aksam, Show TV ve Cumhuriyet'in % 40 hisse sahibi Çukurova gruplari da Isdünyasi bölümünde anlattigim gibi cemaat baglasigidir. Vatan gazetesi eski Sabah çalisanlari tarafindan çikarilmaktadir, sabetaycıdırlar. Medyamizin önemli simalari olan Nuri Çolakoglu, Güneri Civaoglu, Mehmet Ali Birand, Can Atakli, Ali Sirmen, Gülgün Feyman, Umur Talu, Aziz Üstel, Nazli Ilicak, Cengiz Çandar, Ilnur Çevik yahudi asillidir. Mehmet Barlas da esi Canan Barlas (Can Paker'in kardesi) dolayisiyla cemaatle akraba ve kraldan fazla kralcidir. Murat Belge sabetaycı Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun yeğenidir. İletişim yayınlarını kurarken arkasındaki finansör sabetaycı Osman Kavala'ydı. Hep basındaki sabetaycı yazarlardan bahsedilir ama Zeynep Göğüş ve Mehmet Altan gibi eşleri sabetaycı olan yazarlar unutuluyor. Gazeteler ve televizyonlarda toplumu yönlendirmek için kanaat önderi olarak sunulan kimseler arasında sabetaycılar ağırlıktadır ve is dünyasinin genelinde oldugu gibi sabetayci birilerini çalistirmak bir medya kurumunun basarisi için olmazsa olmaz bir parametredir.

IS DÜNYASI: Koç Grubu ve Çukurova Gubunun üzerinde hem büyüklükleri hem de yapilarinin ilginçligi sebebiyle özellikle duracagim. Akkök grubunun sahibi Dinçkök'ler, Sahenk'ler (Dogus grubunun sahibi olan bu ailenin Ayhan Sahenk vakfi'nin logosu Davud yildizinin stilize edilmis halidir), Eczacibasi'lar, Koçman'lar, Cem Boyner, Tekfen'in sahiplerinden Feyyaz Berker, Feyyaz Tokar, Bezmen'ler, Edin'ler, Özgörkey'ler, Atabek'ler, Dedeman'lar, Merzeci'ler, Kurttepeli'ler, Sahap Kocatopçu, Ömer Çavusoglu, Ahmet Kozanoglu, Ali Üstay, Arman Kirimli, Alp Yalman, Faruk Süren, Nur Akgerman, Mehmet Üstünkaya, YKM'nin sahibi Tan ailesi, Feyyaz Tokar, Ibrahim Betil, Akin Öngör, Kahraman Sadikoglu, Henkel'in yönetim kurulu baskani Can Paker, Siemens'in yönetim kurulu baskani Zafer Incecik, STFA'nin kurucularinin manevi oglu Eser Tümen (CNNTürk'te çalisan kizi Esra Tümen Raif Dinçkök'le evlenmek üzere) ve torunlari Taskent'ler yahudi asillidir.

NTV: NTV, cemaatin derin iradesinin en önemli kamuoyu yönlendirme araci olarak 'Türkiye'yi halka müslüman bir ülke olmaktan çok bir kültür mozaigi olarak benimsetme' stratejisini en yogun uygulayan televizyondur(Ferit Sahenk'in bu asirilik ve temkinsizligine yasasaydi babasi izin vermezdi; Ixir ve Tansas fiyaskolarina simdi bir de bunu ekleyecek). Buna bir örnek de sabetay baglasigi Karamehmet'lerin Yapi Kredi Kültür'ünden vereyim; isin basindaki Enis Batur ana tarafindan sabetaycidir ve yahudi Bilge Karasu'nun (II. Abdülhamid'e tahttan indirildigini teblig eden gruptaki Emmanuel Karasu'nun oglu) çömezidir. Bu kurumun birimlerine adini veren Kazim Taskent, Vedat Nedim Tör ve Sermet Çifter sabetaycidir.
YAHUDİ CEMAATİ T.C. DEVLETİ’NE GÜVENMİYOR

Paralı Türkler paralarıyla mülk alırken, Yahudilerin paralarını hemen hareket ettiremeyecekleri hiçbir şeye bağlamadığından söz eden Roni Margulies, Yahudi cemaatinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne güvenmediği için böyle bir yol izlediğini söylüyor. Margulies kitabında şunları kaydediyor: “İşte yine Danon dedem, zengin öldü. Ama öldüğünde paradan başka hiçbir şeyi yoktu. Parası da devletin erişemeyeceği bir yerde yurtdışındaydı. ‘Ne Karadeniz’de vapur, ne Romanya’dan kadın, ne Türkiye’den ev’ anlamına gelen ‘Ni vapor en la Mar Nero, ni mujer de Rumania, ni kaza en Turkiya’ sözünü ettiğini çok duymuşumdur. Bu kitabı yazarken sorduğumda sadece dedemin değil, cemaatin çok kullandığını öğrendim. Devlete güvenilmeyen, ‘adalet mülkün temelidir’ ilkesinin her an geçersizleşebileceğinden korkulan bir ortamda gayrimenkule, sanayi tesislerine yatırılamayan para ticarette kullanılacaktır mecburen. (Sayfa 76)”

“”bülbülderesi kabristaninda yer alan bazi soyisimleri

sügüder, dal, dur, dural, zirh, bozgeyik, geyik, asilbah, alyot, silan, türkölmez, aslantas, tasan, büyükol, gülgöz, özerdem, isören, cumali, tavli, tavasi, tavil, pakerman, ceylan, aslantas, tör, ertörer, giray, müftüoglu, yigit, samimi, algan, nazli, simavi, etel, noyan, darip, alkas, tabak, soley, bozok, koronel, noyanalpan, güleryüz, boratav, refig, varol, yafet, rasin, medhi, alav, civaoglu, düzel, tezcaner, fikrig, ayral, çirik, türen, pelin, burç, kuzekenani, sunguroglu, hizal, harunoglu, tatari, zuvin, kavrem, sonad, böke, tomaç, portakal, akçam, akyildiz, kum, mayor, kerimol, sözen, azizoglu, erzin, açanal, kolot, atasayan, kuday, erpamir, baç, iyitas, kiykioglu, dagsöz, anak, semi, özin, kunal, seraç, yalaza, orik, firat, kuyumculu, abdikoglu, yakupoglu, ibrahimzade, karaibrahimoglu, talatpasaoglu, özdemiroglu, türkay, ayaz, özüren, teksöz, burduroglu, keçeli, kuyulu, asaröz, göçgil, kaprali, kalhavi, sönmez, resimcioglu, terzi, koparal, güdüm, çandir, dirim, sarlak, dogusoy, elmastas, iriparlak, korustan, ökse, çinardali, altun, altuntek, altunel, altuner, altuntaş, altuniş, altunbay, altunbaş, çöloglu, balin, sadik, geldigeçti, çolak, manyasli, kadam, eroyda, tumanbay, sinav, batay, yönder, hoyi, düzenli””

BİR TELEFONLA İŞ TAMAM

Margulies, şöyle devam ediyor: “İkinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’de hemen hiçbir şey üretilmez ama talep büyümeye başlarken, Türkler dil bilmez ve ticaretle pek ilgilenmezken, azınlıklar için her tür ithalat, ithalat komisyonculuğu, temsilcilik ve distribütörlük cazip, kolay ve kârlıydı. Bu işlerin ek bir avantajı da, yurtdışı bağlantılarıyla kazanılan paranın zaten hiç Türkiye’ye gelmeden yurtdışında muhafaza edilebilmesiydi. Paşarocular da bu noktada devreye girerlerdi: Herhangi bir nedenle burada paraya ihtiyaç olduğunda, zaten tanıdık olan paşarocuya bir telefon veya plajda usulca iki laf edilir, İsviçre’deki bankadan onun hesabına para aktarılır, karşılığında ondan burada Türk parası alınırdı. (Sayfa 77)”
“DEDEMİN PARALARINI DEVLET BİR YANA BİZ ZOR BULDUK”
Roni Margulies, paralarını yurtdışındaki bankalarda saklayan dedesinin, bu konuda çok temkinli ve ketum biri olduğunu anlatırken de “Öldüğünde kısa bir panik yaşanmıştı. Hesap numaraları, ilgili kişilerin isimleri, telefon numaraları öyle iyi saklanmıştı ki, Türkiye devleti bir yana dursun, anneannem bile zor bulmuştu” diyor. (Sayfa 77)
YAHUDİ CEMAATİNİ DEHŞETE DÜŞÜREN OLAYLAR
Doğum ve çocukluk yılları olan 1960’ların cemaat için iyi yıllar olduğunu ifade eden Margulies, 1990’larda “İslâmcı” ve “faşist” partilerin iktidar ortağı olmalarına kadar cemaati dehşete düşüren bir olay yaşanmadığını söylüyor. (Sayfa 77)

VAKKO, PROFİLO, ALARKO NASIL BÜYÜDÜ?


Margulies şöyle devam ediyor anlatmaya: “Ekonomik ortam ise, fırsatlarla doluydu. Vakko’nun Vitali Hakko’su, Profilo’nun Jak Kamhi’si, Alarko’nun Üzeyir Garih’i bu yıllara(1950-1960) varlıksız ailelerin varlıksız çocukları olarak girmiş, dönemin öbür ucundan zengin çıkmışlardı. Bunlar sadece benim bildiklerim, Yeşilköy’den şahsen tanıdıklarım. (Sayfa 77-78)”

Türkiyedeki Sabetayist Aileler.

Sabetayist Olduğu İddia Edilen Bazı Şahıslar



İŞADAMLARI:
A
A. Kozanoğlu,
Ali Balkaner,
Alp Yalman,
Armatör Sadıkoğlu Ailesi,
Ateş Ünal Erzin,
B
Boronkay,
Bezmen’ler,
C
Cem Boyner,
Ç
Çiftçiler Holding,
Çapa Ailesi (Çapamarka)
D
Dinçkök,
Demirağ Ailesi (Mehmet Nuri ve kardeşi Abdurrahman Naci)
Dilberler Mağazaları,
E
Eczacıbaşı,
Erdoğan Demirören,
Erol Aksoy,
Esenpen (Esen Özgener),
Erkut Yücaoğlu,
F
Feyyaz Berker (Tekfen),
Feyzi Akkaya (STFA),
G
Gorbon,
İ
İbrahim Ethem Ulagay İlaç,
İpar Ailesi,
K
Kazım Taşkent (Yapı Kredi),
Koç Holding,
Kutman Ailesi (Doluca Şarapları)
Kalhavi Ailesi
M
Mehmet Üstünkaya,
Manisalı Elginkan Ailesi (ECA),
Mustafa Taviloğlu,
Ö
Ömür Yoğurtları,
Öngüt’ler,
Öner Akgerman (Çimentaş),
Özgörkey Ailesi (İzmir Pepsi)
R
Refik Baydur,
Rumeli Holding (Uzanlar) ,
Raşit Özsaruhan (Metaş, Betontaş)
S
Selim Edes,
Sohtorik,
Ş
Şarık Tara- Şadi Gülçelik (ENKA),
U
Uğur Mengenecioğlu (UM Denizcilik),
Ulusoy Ailesi (Ulusoy Taşımacılık),
Y
Yaşar Holding,
Z
Zorlu Ailesi,


MEDYA-HALKLA İLİŞKİLER-REKLAM
A
Ali Kırca,
Altan Öymen,
A. Emin Yalman,
Ali Sirmen,
Ali Gevgili,
Adnan Düvenci,
Abdi İpekçi,
Aydın Sevgel,
Ali İhsan Göğüş,
Alev Coşkun,
Altan Erbulak,
Ali Ulvi,
Ali Baransel,
Argun Berker,
Ayla Selışık Tamar,
Ayşe Arman,
Aydın Boysan,
Ali Canip Yöntem,
Abdülkadir Yücelman,
Ali Naci Karacan
Aladdin Baydar (Fenerbahçeli ilk milli futbolculardan, gazeteci)
B
Bilgin Ailesi (Sabah, ATV)
Bekir Coşkun,
Bekir Kutmangil (Günaydın’ın öldürülen sahibi)
Bedii Faik,
C
Cengiz Çandar,
Cüneyt Ülsever,
Coşkun Kırca,
Can Ataklı,
Cenk Koray,
Canan Arıtman,
Cüneyt Arcayürek,
Cihat Baban,
Cüneyt Koryürek,
Cehdi Şahingiray,
Ç
Çetin Emeç,
D
Defne Samyeli,
Doğan Koloğlu,
E
Erkan Göksel,
Ecvet Güresin,
Emil Galip Sandalcı,
Ebuziyyad Ziya,
Ekrem Uşaklıgil,
Emine Uşaklıgil,
Erdal Atabek,
Eşfak Aykaç,
Enis Tahsin Til,
Ercan Arıklı,
Emre Kongar
Engin Baydar (Nazikioğlu, soyadını kullanmıyor- Türk Basın Birliği Başkanı idi)
Ertuğrul Soysal (Nail Keçili’nin üvey babası, eski İSO bşk,TİSK Kurucusu, Atlı Zincir'in sahibi)
F
Fikret Bila,
Ferai Tınç,
Faik Akın,
Füsun Özbilgen,
Fikret Otyam,
Fazıl Ahmet Aykaç,
G
Gülgün Feyman,
Güngör Mengi,
Güneri Cıvaoğlu,
Gündüz Vassaf,
Gündüz Kılıç (GS’li Baba Gündüz-Kılıç Ali’nin oğlu, Altemur Kılıç’ın kardeşi)
Gülçin Telci,
H
Hüseyin Cahit,
Hamdullah Suphi Tanrıöver,
Hamdi Nüzhet Çançar,
Halit Deringör,
Hakkı Tarık Us (gazeteci)
I
Işıl Özgentürk,
İ
İsmet Berkan,
İsmet Solak,
İsmail Hüsrev Tökin,
İsmet Binark: Yazar
K
Karacanlar
Kahraman Bapçum,
Kamil Masaracı,
L
Leyla Umar,
Leyla Alaton (Alarko Şirketleri)
M
M. A. Birand,
Mehmet Ali Önel,
Murat Sertoğlu,
Murat Birsel,
Mecbure Canan Barlas,
Münir Berik,
Mekki Sait Esen,
Mahmut Ekrem Talu,
Muvaffak Talu,
Mükerrem Sarol,
Mithat Perin,
Murat Belge,
Muammer Yaşar Bostancı,
Mahmut Esat Bozkurt,
Metin Yalman (A. N. Sezer’in Basın Danışmanı)
N
Naim Tirali,
Nuri Çolakoğlu,
Necmettin Sadak,
Nezih Demirkent,
Nasuh Mahruki,
Necati Zincirkıran,
Nail Güreli,
Necmi Tanyolaç,
O
Orhan Koloğlu,
Okay Gönensin,
Osman Kavala (İletişim’in sahibi),
Osman Kapani,
Osman Saffet Arolat,
Osman Ulagay,
Oğuz Tongsir,
Orhan Erinç,
Oğuz Aral
Ö
Örsan Öymen,
Özcan Ergüder,
Ömer Madra,
P
Piyale Madra,
Pakize Suda,
R
Reha Muhtar,
Refik Erduran,
Ruhat Biliktan Mengi,
Recaizade Mahmut Ekrem,
Rasih Nuri İleri,
Rana Pirinççioğlu
S
Simaviler
Sedat Sertoğlu,
Sedat Ergin,
Seçkin Türesay,
Suphi Nuri İleri,
Sabiha Sertel,
Selim Ragıp Emeç,
Selçuk Erez,
Semih Poroy,
Semra Somersan,
Semih Balcıoğlu-
Ş
Şiar Yalçın,
T
Tahsin Öztin,
Talat Sait Halman,
Talay Erker,
Turhan Selçuk
Tekin Aral
U
Uzanlar
Uğur Dündar,
Umur E. Talu,
V
Vedat Nedim Tör,
Y
Yalçın Bayer,
Yılmaz Çetiner,
Yavuz Gökmen,
Yalım Eralp,
Z
Zekeriya Sertel,
Zeynep Göğüş,


Terakki Vakfı Okullarının Ünlü Mezunları

Ömer Madra, Ümit Meriç, Billurdeniz Seval (mankenlik ajansı sahibi), Gülçin Telci (gazeteci), Ali Nasuh Mahruki, Sedat Üründül, Reşit Emre Kongar, Barış Manço (10. sınıfa kadar Galatasaray Lisesi'nde okuyan Barış Manço babasının vefatının ardından, kendisi de bir Selanik göçmeni olduğu için Şişli Terakki Lisesi'ne geçerek oradan mezun olur), Şarık Hamza Tara, Halit Refiğ, İshak Alaton, Orhan Pamuk, Mazhar Efe Özal (1967 Ankara, Turgut Özal'ın oğlu), Yıldız Sertel, Ralf Kalhavi, Mustafa Taviloğlu, Bekir Kutmangil, Prof. Dr. Can Gökdoğan, Prof. Dr. Aksel Siva, Doç. Dr. Umur Çorgar, Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, Berna Yılmaz, Sevda Sabancı, Erkut Taşkın, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Sema Kalaycıoğlu, Fatoş Aslı Ural (Selçuk Ural'ın kızı), Lütfi Emin Karaosmanoğlu, Lemi Kalhavi, Mine Kantel Yıldız, Özlem Savaş (Tv sunucusu, oyuncu), İdris Kavala, Ogün Uluç, Çiğdem Subaşı, Candan Şimşek, Muzaffer Sürmeli, Fehmi Saltık, Cem İlhan, Ahmet Adil Tunca, Zahit Aydın Göğüş, İnci Selçuk, İrem Kalkavan, Yahya Murat Demirel (1967 Isparta), Murat Arman, Deniz Çupi (İslam Çupi'nin oğlu), Ahmet Zorlu, Alara Bezmen (Halil Bezmen'in kızı), Çiğdem Sabancı (Erol Sabancı'nın kızı), Esat Murat Serezli (Metin Serezli'nin oğlu), Hasan Nuri Tanla (Bülent Hasan Tanla'nın oğlu), Sami Kalhavi, Mehmet Yalçıntaş (Nevzat Yalçıntaş'ın oğlu), Abdullah Zaimoğlu (Rasim Zaimoğlu'nun oğlu), Salih Yavuz Uluğ, Sabetay Varol, Mehmet Erdem Yarsuvat, Fatma Necla Balkır, Halit Refik Refiğ, Hayri Erdoğan Alkin, Ahmet Bali, Emin Yalçın Öktem, Hülya Uğur (Tv’de hava durumu sundu).

SİYASETA
Ali Fuat Cebesoy,
Altemur Kılıç,
Ahmet Ağaoğlu,
Aydın Köymen,
Atilla Mutman,
B
Bülend Ulusu,
Bülent Akarcalı,
Bülent Tanla,
Besim Tibuk,
Behçet Bilgin,
Bahattin Yücel,
Bekir Sami Kunduh,
Besim Üstünel,
Burhan Özfatura,
C
(Mahmut) Celal Bayar,
Celal Tevfik Karasapan,
Cihat İren,
Cemal Madanoğlu,
Cemal Bardakçı,
D
Dr. Nazım,
Daniş Koper,
E
Emre Gönensay,
Ercan Karakaş,
Erdoğan Berktay,
Ercüment Konukman,
F
Fahri Korutürk,
Fuat Bulca,
Fatin Rüştü Zorlu,
Feridun Cemal Erkin,
Fahrettin Kerim Gökay,
Fethi Tevetoğlu,
(General) F. Türüng,
G
Gökberk Ergenekon,
Güneş Öngüt,
H
Hayrettin Erkmen,
Hüsrev Gerede,
Hasan Menemencioğlu,
Hasan Esat Işık,
Haluk Ülman,
Haluk Bayülken,
Hulusi Köymen,
Hızfı Oğuz Bekata,
İ
İsmail Cem,
İttihatçı Rahmi Bey,
İbrahim Deriner,
İlhan Öztrak,
İbrahim Deriner,
İhsan Gürsan,
İhsan Alyanak,
İrfan Özaydınlı,
K
Kemal Derviş,
Kılıç Ali,
Korel Göymen,
Kasım Gülek,
L
Lütfi Kırdar,
M
Mim Kemal,
Mehmet Ali Aybar
Mithat Şükrü Bleda,
Mehmet Ali Bayar
Maliyeci Cavit Bey,
Mükerrem Berk,
Muhittin Üstündağ,
Memduh Şevket Esendal,
Mekki Sait Esen,
Murat Sökmenoğlu,
Mucip Ataklı,
Muammer Çavuşoğlu
N
Naim Talu,
Nevzat Yalçıntaş,
Nazlı Ilıcak,
Nazım Hikmet,
Numan Menemencioğlu,
Neşet Akmandor,
Nihat Karaveli,
O
Osman Kapani,
Orhan Öztrak,
Osman Kibar,
Orhan Eren,
Ö
Ömer Seyfettin,
Ömer Lütfi Tunçay,
R
Ragıp Gümüşpala,
Rauf Orbay,
Reşat Fuat Baraner,
Reşat Muhlis Erkmen,
S
Sedat Celasun,
Suat Hayri Ürgüplü,
Sarp Kuray,
Sadrettin Celal Antel,
Suat Baban,
Sebati Ataman,
Selim Sarper,
Serbülent Bingöl,
Samet Ağaoğlu,
Sebati Ataman,
Selim Sırrı Tarcan,
Suphi Gürsoytrak,
Ş
Şükrü Sina Gürel,
Şükrü Kaya,
Şaban Karataş,
Şefik Hüsnü Değmer,
Şehabettin Kocatopçu,
T
Tansu Çiller,
Talat Paşa,
Turhan Kapanlı,
Turan Güneş,
Tevfik Rüştü Aras,
Tayfur Sökmen,
Tezcan Yaramancı,
Tunca Toskay,
Tayyibe Gülek
V
Vedat Nedim Tör,
Vedat Dalokay,
Vahit Halefoğlu,
Y
Yılmaz Ergenekon,
Z
Ziya Selışık,
Ziya Gökalp,
Zeki Baştımar,
Zeki Erataman,


BÜLBÜLDERESİ KABRİSTANINDA YER ALAN BAZI SOYİSİMLERİ

Sügüder, Dal, Dur, Dural, Zirh, Bozgeyik, Geyik, Asilbah, Alyot, Silan, Türkölmez, Aslantas, Tasan, Büyükol, Gülgöz, Özerdem, İsören, Cumali, Tavli, Tavasi, Tavil, Pakerman, Ceylan, Aslantas, Tör, Ertörer, Giray, Müftüoglu, Yigit, Samimi, Algan, Nazli, Simavi, Etel, Noyan, Darip, Alkas, Tabak, Soley, Bozok, Koronel, Noyanalpan, Güleryüz, Boratav, Refig, Varol, Yafet, Rasin, Medhi, Alav, Civaoglu, Düzel, Tezcaner, Fikrig, Ayral, Çirik, Türen, Pelin, Burç, Kuzekenani, Sunguroglu, Hizal, Harunoglu, Tatari, Zuvin, Kavrem, Sonad, Böke, Tomaç, Portakal, Akçam, Akyildiz, Kum, Mayor, Kerimol, Sözen, Azizoglu, Erzin, Açanal, Kolot, Atasayan, Kuday, Erpamir, Baç, İyitas, Kiykioglu, Dagsöz, Anak, Semi, Özin, Kunal, Seraç, Yalaza, Orik, Firat, Kuyumculu, Abdikoglu, Yakupoglu, İbrahimzade, Karaibrahimoglu, Talatpasaoglu, Özdemiroglu, Türkay, Ayaz, Özüren, Teksöz, Burduroglu, Keçeli, Kuyulu, Asaröz, Göçgil, Kaprali, Kalhavi, Sönmez, Resimcioglu, Terzi, Koparal, Güdüm, Çandir, Dirim, Sarlak, Dogusoy, Elmastas, iriparlak, Korustan, Ökse, Çinardali, Altun, Altuntek, Altunel, Altuner, Altuntaş, Altuniş, Altunbay, Altunbaş, Çöloglu, Balin, Sadik, Geldigeçti, Çolak, Manyasli, Kadam, Eroyda, Tumanbay, Sinav, Batay, Yönder, Hoyi, Düzenli


ORDU:
A
Aytaç Yalman (KKK)
Ali Fuat Cebesoy,
Ali Fethi Okyar : İttihat ve Terakki Gen. Sekreteri, Cumhuriyetin İlk Millet meclisi Başkanı, 2. Başbakan, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Serbest Fırka Kurucusu, Yarbay, Büyükelçi
Abdurrahman Nafiz Gürman : Orgeneral, 4. Genel Kurmay Başkanı, Temsilciler Meclisi Üyesi
Asım Gündüz : Orgeneral, Garp cephesi Kurmay Başkanı, Milletvekili
Ali Hikmet Ayerdem : Korgeneral, Milletvekili (1923-1924)
Ali Nizami Paşa : Genelkurmay Başkanı (1881-1882)
Ali Saip Paşa (?- 1891) Serasker, Müşir, Tophane Nazırı, Vali
Ahmet Mazhar Paşa : (1824-1890) Vezir, Vali, Şehremini (Belediye Başkanı- 1881-1890)
Abdurrahman Sami Paşa :İlk Maarif Nazırı (1857-1860) Maliye Nazırı A. Suphi Paşa ile yazar Sami Paşazade Sezai’nin babası
Ahmet Eyüp Paşa 1883- 1923) Müşir (1873) Rus Savaşı Komutanı (1878) Vali
Ahmet Ağaoğlu (Agayef) Ünlü Türkçü, (Samet Ağaoğlu’nun da babası. Mocan Yalısı’nın sahibi Şevket Mocan, ünlü bir sağcı, ünlü bir mason ve DP milletvekili Şevket Mocan’ın karısı Sara Hanım, Nazım Hikmet’in teyzesi. Çocukları Ayşe, Dündar Baştımar’la evleniyor, diğer çocuk Rüya da Samet Ağaoğlu’nun oğlu Mustafa Kemal Ağaoğlu ile evleniyor. Daha sonra da Rüya Hanım İlhan Nebioğlu’yla evleniyor ve Londra’da oturuyorlar. Kemal Derviş, Londra’ya gittiğinde bu evde kalıyor.)
Ahmet Vefik Paşa : 197. Sadrazam (Dahiliye Nazırı, Elçi, Ayan üyesi, Maarif Nazırı, Evkaf Nazırı, İlk Meclisi Mebusan Reisi , Vali, Tarihçi, YazarDr. Tevfik Rüştü Aras : Dışişleri Bakanı (1925-1938)
Akif Eyidoğan : Başbakan Yardımcısı, Milltevekili, Senatör, Vali; Demirel’in adamlarından.
Ahmet Rasim Paşa : Vezir, Bahriye Nazırı (1879-1891) Vali, İstanbul Şehremini
Ali Fuat Başgil : Hukuk Profesörü, Senatör,Cumhurbaşkanı Adayı
B
Bülend Ulusu,
Bekir Sami Günsav ur. Albay, Kuvayı Milliye ve Tümen Komutanı
C
Cemal Madanoğlu,
Cemil Topuzlu :Nafia Nazırı (1920) İstanbul Şehremini (Belediye Başkanı, 1912-1914) ord. Prof. Dr. İlk Tıp Fakültesi Reisi (Kadıköy’de çok ünlü bir caddeye adı verilmiş)
Cafer Tayyar Eğilmez : Tümgeneral, Trakya Kuvayı Milliye Komutanı, milletvekili
D
Derviş İbrahim Paşa : (1817-1899) Serasker (Ordu Komutanı Vezir) Rumeli Komutanı, Bahriye Nazırı, Müşir (Mareşal) Vali
E
Ebulula Mardin Medeni Hukuk Profesörü, Osmanlı Mebusu, Kazasker Mardini, Adliye Nazırı, Yusuf Sıtkı’nın oğlu, Necmettin Kocataş’ın damadı (mezarları yanyana), ünlü Mardin sülalesinin büyüğü
F
Fahri Korutürk,
Fethi Tevetoğlu,
(General) F. Türüng
Fahrettin Rumbeyoğlu : Maarif Nazırı (1920) Tümen Komutanı, Müşir (Mareşal)
Fahri Engin : Amiral, Donanma Komutanı, Ulaştırma Bakanı (1941-1943)
Falih Rifkı Atay Mustafa Kemal’in prensi denen (Karacan gibi) gazetecilerden. Mina Urgan’ın üvey babası. Kemalizmin mihenk taşlarından.
SANAT DÜNYASI:A
Abdülhak Hamit Tarhan,
Altan Erbulak,
Aziz Üstel,
Ayşe Kulin,
Ayten Gökçer,
Aliye Berger,
Azra Erhat,
Ayten Alpman,
Ayşe Gencer,
Attila İlhan,
Ajda Pekkan,
Ali Rıfat Çağatay,
Ali Uras,
Arsen Gürzap,
Aysel Gürel,
Ahmet Adnan Saygun,
Alpay,
Arif Mardin,
Ahmet Ertegün,
Aziz Basmacı,
Asuman Tuğberk
Ahmet Say
B
Bülent Ersoy,
Bülent Fenmen,
Bora Gencer,
Barış Manço,
Bülent Ortaçgil,
Bülent Tarcan,
Behzat Butak,
C
Cüneyt Gökçer,
Cem Davran,
Celal Sahir Erozan,
Cenk Eren,
Cem Mansur,
Can Gürzap,
Cemil İpekçi,
Cüneyt Tanman,
Ç
Çolpan İlhan,
Çetin Tekindor,
Çiğdem Talu,
D
Duygu Aykal,
Doğa Rutkay,
Derya Alabora,
Deniz Gökçer,
E
Erman Kunter,
Enis Fosforoğlu,
Erdem Buri,
Emin Ongan,
Engin Noyan,
Eser Noyan,
Erkan Özerman,
F
Filiz Ali Lazlo,
Fazıl Say,
Füreyya Koral,
Faiz Kapancı,
G
Gönül Yazar,
Günseli Başar,
Gürer Aykal,
H
Hüseyin Kutman,
Haldun Dormen,
Halikarnas Balıkçısı,
Halit Ziya Uşaklıgil,
Halit Refiğ,
Hüseyin Saadettin Arel,
Hande Ataizi,
Hüseyin Baradan,
Hulusi Kentmen,
I
Işıl Yücesoy,
İ
İdil Biret,
K
Kerem Alışık,
Kenan Kalav,
Köksal Engür,
L
Levent Kırca,
Leyla Saz,
Leyla Gencer,
Levent Yüksel,
M
Müşfik Kenter,
Mustafa Alabora,
Mehmet Ali Alabora,
Mehveş Emeç,
Munis Faik Ozansoy,
Mehmet Ali Erbil,
Mete İnselel,
Muazzez Tahsin Berkant,
Müjde Ar,
Mehtap Ar,
Melih Kibar,
Mısırlı İbrahim,
Mahmud Celalettin Paşa,
Mustafa Altıoklar,
Meral Orhonsay,
Mehmet Fehmi Tokay,
Mükerrem Berk,
Melike Demirağ,
Mithat Fenmen,
Metin Serezli,
Metin Erksan,
Muzaffer İlkar,
Metin Bükey,
Mustafa Denizli,
Murat Özaydınlı,
Meltem Hakarar,
Muhip Arcıman,
N
Neşe Erberk,
Nevra Serezli,
Nisa Serezli,
Nermin Bezmen,
O
Orhan Pamuk,
Oya Başar,
Orhan Gencebay,
Osman Nihat Akın,
Oya Küçümen,
Okan Karacan,
Okan Bayülgen,
Oktay Rifat,
Ö
Ömür Göksel,
Özlem Savaş,
Ömer Karacan,
P
Peride Celal,
Pakize Suda,
Perran Kutman,
R
Rutkay Aziz,
Reşat Nuri Güntekin,
Renan Fosforoğlu,
Refik Kemal Arduman,
Refik Talat Halman,
Rakım Elkutlu,
Ralf Kalhavi,
Rüçhan Çamay,
S
Sevgi Soysal,
Saltuk Kaplangı,
Samim Değer,
Semiramis Pekkan,
Sibel Egemen,
Selahattin Pınar,
Selanikli Ahmet Efendi,
Suna Kan,
Semiha Berksoy,
Sertap Erener,
Selin Dilmen,
Selin Toktay
Samih Rifat,
Ş
Şinasi,
Şerif İçli,
Şekip Memduh,
Şanar Yurdatapan,
Şemsi İnkaya,
T
Tarkan,
Turgut Boralı,
Turgut Demirağ,
Tülay German,
Talat Artemel,
Tuncel Kurtiz,
Tuğrul Dağcı,
U
Uğur Akdora,
Ulvi Cemal Erkin,
Ü
Ümran Baradan,
Ülkü Kuranel,
Y
Yıldız Kenter,
Yusuf Atılgan,
Yakup Kadri Karaosmanoğlu,
Yasemin Kozanoğlu,
Yıldırım Gencer,
Yesari Asım Arsoy,
Yıldız Sertel,
Yasemin Baradan,
Yasemin Kumral,
Z
Zeki Müren,
Zeki Alasya,
Zeliha Berksoy,
Zihni Küçümen,


G
Giritli Sırrı Paşa : Hekim İsmail Paşa’nın daması, şaire Leyla Saz’ın eşi. (İsmail Hakkı Arar yani 12 Mart’ın Bakanı, Mustafa Kemal’in hekiminin, ölüm raporunu doktorun oğlu oluyor. Dedesinin ismi Mehmet Ali Ayni. Babaannesi Feride Hanım. Babaannesinin babası Giritli Sırrı Paşa. Giritli Sırrı Paşa’nın diğer çocuğu ünlü mimar Vedat Tek. Vedat Tek’in karısı Firdevs Dino. Giritli Sırrı Paşa’nın kardeşi Mustafa Nuri Bey, yani Rasih Nuri İleri’nin dedesi. Ali Neyzi, Nezih Neyzi, İsmail Arar da Sırrı Paşa'nın kızları tarafından torunlarından birkaçıdır
Aynı ailenin diğer kolları: Talu, Dino, Aybar, Madra, Aybar, Cebesoy, Ran)
H
Hüseyin Hüsnü Paşa (1829-1894) Serasker, Müşir, Vali
Hasan Hüsnü Çakır : Ticaret Bakanı (1938-1941), Milli Savunma Bakanı (1948-19509, Milltevekili
İ
İngiliz Mehmet Sait Paşa : İngiltere’de okuduğu için İngiliz deniyor. Müşir, Vali, Rasathane Müdürü
İbrahim Ethem Paşa : (1850-1926) Vezir
İsmail Müştak Mayokan : Yazar, milletvekili, Ermeni Kırımı Malta Sürgünü
İbrahim Sarım Paşa : (1801- 1853) 182. Sadrazam
İbrahim Hayrullah : Adliye Nazırı (1913-1915) Ermeni Kırımı Malta Sürgünü, Şeyhülislam Pirizade M. Sahip ile F. Hayrunisa’nın torunu
K
Kazım Paşa : (1839- 1936) Müşir (Mareşal) Ordu Komutanı, Vali, Plevne Gazisi, Vali; Sadrazam Esat Paşa’nın kardeşi
L
Lütfi Kırdar : Sağlık Bakanı (1957-1960) Milletvekili, İstanbul Vali ve Belediye Başkanı (1938-1949)
M
Memduh Tağmaç: Orgeneral, 13. Genelkurmay Başkanı (1969-1972) daha önce Kara Kuv. Komutanı
Muzaffer Göksenin : Orgeneral, Hava Kuv. Komutanı (1950-1953), Büyükelçi
Mehmet Sırrı Üke: (1886-194449 Selanikli, Tümgeneral, Tümen Komutanı, Milletvekili
M. Sabri Toprak : Tarım Bakanı (1925-1927), Milletvekili, Osmanlı Mebusu, Ermeni Kırımı nedeniyle Malta Sürgünü
Mürsel Bakü : Tümgeneral, İzmir’e giren Süvari Komutanı, Malta Sürgünü, Milltevekili
Macar Mehmet Hamdi Paşa : (1828-1896) Müşir
Mahmut Ethem Paşa (1830-1886) Müşir, Ayan Üyesi, Kaptanı Derya M. Ali Paşa’nın oğlu
Lofçalı Derviş İbrahim Paşa 1817-1896) Müşir (1862), Serasker (1876) Dahiliye Nazırı,, Vali Rumeli Komutanı
M. Sabri Paşa (?- 1879) : Cihan Seraskeri, Müşir, Tophane Nazırı, Ticaret Nazırı, Vali
Manastırlı Salin Faik : Mutasarrıf, Divan Şairi
Mustafa Saffeti Ziya : Maliye Nazırı, Yazar, Protokol Genel Müdürü, Musa Saffeti Paşa’nın torunu.
Mehmet Emin Yurdakul : Türkçü Şair, Vali, Osmanlı Mebusu, Milletvekili, Bahriye Nezareti Müsteşarı
M. Emin Çınar: Tümgeneral, İstiklal Savaşı Kahramanı, Tümen Kurmay Başkanı
Mehmet Esat Bülkat Paşa: Ordu Komutanı, Bahriye Nazırı, Korgeneral, Vehip

AKADEMİSYEN-
ÜNİVERSİTE-İLİM
A
Ali Doğramacı (Bilkent Rektörü)
Aykut Barka,
Asaf Savaş Akat,
Aydın Aybay,
Ali Fuat Berkman
Ali Fuat Başgil,
Ali Yar :Yazar, matematik Ord. Profesörü, Fen Fakültesi Dekanı
A.Korhan Binark: Dr, Marmara Üniversitesi
Ayhan ÇAVDAR (TÜBA Kurucu Üyesi)
AHMET TANER KIŞLALI
B
Bülent Berkarda,
Bülent Tanör,
Bedri Ruhselman,
Bülent Daver,
Bedii Şehsuvaroğlu,
Bülent Tarcan,
Burak ERMAN (TÜBA Kurucu Üyesi)
BÜLENT BARADAN
BERNA MORAN
C
Celal ŞENGÖR (TÜBA Kurucu Üyesi)
Celal Göleli,
A.M. Celal Şengör,
Celal Esat Arseven,
Cemil Sena Ongun,
Cemal Arkon,
Cihat İren,
CEMİ DEMİROĞLU
CEMİL TOPUZLU (Tıp Prof. İstanbul Belediye Bşk)
Ç
Çağlar Keyder,
Çetin Özek,
Çiğdem Kağıtçıbaşı,
Çiğdem KAĞITÇIBAŞI (TÜBA Kurucu Üyesi)
D
Duygun Yarsuvat,
E
Ender Berker
Erdoğan Alkin,
Emre Kongar (medyada var aslında)
Enver Ziya Karal
Erdoğan ŞUHUBİ (TÜBA Kurucu Üyesi)
Engin BERMEK (TÜBA Kurucu Üyesi)
F
Fatmagül Berktay,
Faruk Erem,
Fahir Erman,
Faik Reşit Unat,
Feza Gürsey,
F. Mutlu Binark: Dr., Gazi Üniversitesi
Fahri Arel
FETHİ İDEMAN (Rektör)
G
Gazi Yaşargil,
H
Hamdi Peynircioğlu,
Halil Berktay,
Hayrullah Örs,
Haluk Şehsuvaroğlu,
Hamit Dilgan,
Hüsnü Göksel,
Hasan Boduroğlu,
Hasan Tahsin Ayni,
Hasan Köni ,
HULUSİ BEHÇET (Behçet hastalığını bulan, soyadını Atatürk verdi, Aşiyan)
HURŞİT GÜNEŞ
İ
İhsan Doğramacı,
İlter Turan,
İlhan Lüten,
İbrahim Necmi Dilmen,
İbrahim Hoyi,
İSMET HİKMET ERTAYLAN
İlhan Tekeli
K
Kemal Gürüz,
KERİM ERİM
KADRİ RAŞİT ANDAY (Tıp Prof.,Melih Cevdet'in babası, Eczacı Mehmet Raşit Paşa'nın oğlu, Aşiyan)
L
LEYLA NEYZİ
M
Murat Belge,
Mehmet Kiciman,
Mete Tunçay,
Mustafa Hulki Erem,
Macit Gökberk,
Metin Özek,
Mustafa Santur,
Münci Kapani,
Mina Urgan,
Muvaffak AKBAY (eski Ankara Hukuk Fakültesi Dekanı, şarkıcı Hümeyra’nın babası)
Mustafa Hulki Erem,
Metin HEPER (TÜBA Kurucu Üyesi)
Murat SERTEL (vefat etti- TÜBA Kurucu Üyesi)
MUAMMER AKSOY
MAZHAR OSMAN USMAN (UZMAN)
N
Nilüfer Göleli,
Nermin Abadan,
O
Orhan Alsaç,
Orhan Aldıkaçtı,
Ö
Ömer Lütfü Barkan,
Ömer İrdelp,
ÖZDEMİR NUTKU (Sevgi Soysal'ın ilk kocası)
R
Reşat Garan,
Ratip Berker,
Razi Bel,
Reşat Kaynar,
Reşat D. Tesal,
Rona Aybay,
REHA OĞUZ TÜRKKAN
S
Sulhi Dönmezer,
Sıddık Sami Onar,
Sahir Erman,
Süheyl Ünver,
Selçuk Erez,
Selahattin Tandal,
Suphi Ziya Özbekkan,
Sami Gönensay,
SENCER AYATA
Ş
Şerif Mardin
T
TAHİR TANER (Hukuk Fak. Dekanı, Neşet Paşa'nın damadı)
TOKTAMIŞ ATEŞ
U
Uğur Alacakaptan,
Ufuk ESİN (TÜBA Kurucu Üyesi)
Ü
Üstün Ergüder,
V
Vehbi Eralp,
Y
Yavuz Abadan,
Yavuz NUTKU (TÜBA Kurucu Üyesi)


Feyziyeliler Işıklılar Derneği Yönetim KuruluNuretdin ERTÜRK Yön. Kur. Bşk
Gökay DALOĞLU Yetkili BaşkYar
İnci DENİZCİ Genel Sekreter
İnanç AKALIN Org Sor.Başk.Yar.
Enver ÜNSAL Işıkev Sor. BşkYar
Ahmet ÇINAR Üye Sor. Bşk.Yar.
Çelik ÖZBİLEK Sayman
Batuhan ALİOĞLU Veznedar
Sinem ÇELEN Asil Üye
Emel FIRAT Asil Üye
Hülya OLGUNER Asil Üye
Azra BAYRU Yedek Üye
Eda DALOĞLU Yedek Üye
Emre MUTLUAY Yedek Üye
Önder KUYUMCU Yedek Üye
Cahit DEDEOĞLU Yedek Üye
Erhan TUNCER Yedek Üye
Sabiha GÖNCÜ Yedek Üye
Yenal DOĞAN Yedek Üye
Beste SİLAHÇI Yedek Üye
Ömer ŞAMLI Yedek Üye
Necmi DALMAN Denetim Asil
Hayri ÇINAR Denetim Asil
Burak KARACIK Denetim Asil
Bahri ALATLI Denetim Yedek
Eren ATAMAN Denetim Yedek
Murat ÖZTÜRK Denetim Yedek
Fahir GÖK 1999-2001 Geçmiş Dönem Başkanı


Paşa’nın (Mustafa Kemal’in Çanakkale’deki komutanı) kardeşi
Mehmet Celalettin Paşa : Maarif Nazırı, Bahriye Nazırı
N
Nurettin Baransel : Orgeneral, 6. Genelkurmay Başkanı (1954-1955), Kara Kuv. Komutanı,
Necdet Uran : Oramiral, 5. Deniz Kuv. Komutanı (1961-1968) Büyükelçi
Nazmi Topçuoğlu : Ticaret Bakanı, Milltevekili
Nazif Kayacık : Tümgeneral, Tümen Komutanı, İstiklal Savaşı Kahramanı
Nejat Şirel: Heykeltraş, Mustafa Kemal’in çoğu heykelini yapan kişi, Güzel sanatlar Akademisi Müdürü, Ressam Avni Lifij’in kayınbiraderi
Neşet Ömer İrdelp: İç Hastalıkları Profesörü, binbaşı, yazar, Istanbul Üni. Rektörü (1933), milletvekili (1934) Antropoloji Enstitüsü Kurucusu, Mustafa Kemal’in özel hekimi
Necmettin Molla Karataş : (1875-1949) Asdliye Nazırı, Osmanlı Mebusu, vali, Şeyhülislam Turşucuzade A. Muhtar’ın oğlu, Ebulula Mardin’in kayınpederi
Nazım Nabizade: (1862-1893) Kur. Yüzbaşı, Harp Okulu Öğretmeni, şair-yazar
O
Osman Nuri Tufan : (1886-1944) Tümgeneral, Alay Komutanı
Orhan Seyfi Orhon: Beş Hececiler Şairi, gazeteci- yazar, milletvekili (1946-1950)
Ö
Ömer Fahrettin Türkkan : Korgeneral, I. Dünya Savaşı’nda Kork. Komutanı, Medine Müdafaii, Büyükelçi; General selim Türkkan ile General Orhan Türkkan’ın babasıdır.
P
Pirizade Mehmet Sakıp Molla: 119. Şeyhülislam, Kazasker, Ayan, Mevlevi,, Tarihçi Hayrullah’ın damadı, Abdülhak Hamit’in eniştesi (eşi Feriköy’de gömülü), Adliye Nazırı İbrahim Hayrullah’ın babası
R
Rauf Orbay,
Ragıp Gümüşpala : Orgeneral, 10 Genel Kurmay Başkanı Adalet Partisi ilk Genel Başkanı, milltevekili
Recep Paşa (1842-1908) : Müşir (1884), Harbiye Nazırı (1908)
Rıza Tevfik Bölükbaşı Filozof sanlı hekim, mebus, Maarif Nazırı (1918-1919) , döneminin bütün Mason Locaları’nın en büyük üstadı azamı
S
Sedat Celasun,
Suphi Gürsoytrak,
Sadık Aldoğan : Tümgeneral, Milletvekili, Temsilciler Meclisi Üyesi, Millet Partisi Kurucusu
Sabri Paşa (?- 1879) Vezir, Zaptiye Müşiri, Rusumat Emini
Seyyit Bey : (? İzmir- 1924) Adalet Bakanı (1923-1924) Osmanlı Mebusu, Ayan Üyesi, Hukuk Profesörü
Selahattin Adil Pasanoğlu : İstiklal Harbi’nde Tümgeneral, Ordu Komutanı
Seyit Ali Paşa: ( ?- 1826) 171. Sadrazam , Sadrazam M. Reşit Paşa’nın eniştes
Ş
Şükrü Kanatlı Orgeneral: Kara Kuv. Komutanı (1951-1954) Jandarma Genel Komutanı (1947-1949)
Şemsettin Sami Franşeri GS Kurucusu Ali Sami Yen’in babası
Şakir Kesebir İktisat Bakanı (1929-1930) (1937-1938) , Milletvekili, Çocukları Şişi Terakki mezunu. CHP Edirne Milltevekili Erdal Kesebir’in dedesi
T
Tahsin Demiray : Milletvekili, yazar, Türkiye Yayınevi kurucusu, Türkiye Köylü ve Adalet Partisi kurucusu.
V
Veli Rıza Paşa (1842- 1908) Müşir, Harbiye Nazırı
Y
Yusuf Ziya Paşa: Maliye Nazırı (1871, 1877 arası üç kez) Maarif Nazırı, Darüşşafaka Kurucusu (İstanbul Sevi’nin Darüşşafaka ile ilgili notları açıklayıcıdır)
Yakup Şevki Subaşı : Orgeneral, Ermeni Kırımı’ndan Malta Sürgünü,
Z

Zekai Okan : Orgeneral, Genelkurmay II. Başkanı, Büyükelçi

1 yorum:

  1. Muhammed bey Orhan Gencebayı dahil etmişsiniz.Eminmisiniz Gencebayda mı Sabetaycı.

    YanıtlaSil